Follow Me!
Az UFÓ-k nyomában

Sokan az Internet egyik legnagyobb csapdájának a Web oldalakon található linkeket tartják. Ezeket követve ugyanis messzire kalandozhatunk attól, amit eredetileg meg szerettünk volna nézni és, ha igazán belefeledkezünk, akkor órákat is eltölthetünk a barangolással. Én csak részben értek egyet ezekkel a véleményekkel, hiszen az ilyen szörfözések közben gyakran találhatunk olyan különleges helyeket, amelyekre céltudatos kereséssel sohasem jutnánk el. Egy-egy ilyen barangolás története kerül majd mindig a Follow Me! cím alá és aki kedvet kap, máris követhet. Sajnos a kirándulás útiköltségét, a telefonszámlát mindenkinek saját magának kell kifizetnie, ezért leginkább egy éjszakai vagy hétvégi túrát javaslunk.


Ebben a hónapban, részben a Mars expedíció hatására, a földön kívüliek nyomába eredünk. Az ufókkal foglalkozó helyek megtalálásához használhatnánk valamelyik kereso rendszert, azonban próbálkozzunk még egyszerubben! Írjuk be a böngészo URL-cím sorába: www.ufo.com. Sajnos, ilyen domain név nem létezik, próbáljuk meg a www.ufo.net címet. A kapcsolat azonnal létrejön és máris a földönkívüliekkel foglalkozó hálózat központjában találjuk magunkat. Innen egy kattintás a http://www.ufo.net/ufoera/sa.html? hivatkozásra és már láthatunk is egy világ térképet, amelyen kiválaszthatunk egy földrajzi területet, melyiknek ufó tevékenységérol szeretnénk többet megtudni. Az innen induló hivatkozások részletes listákat és leírásokat tartalmaznak arról, hogy a kiválasztott területen milyen megmagyarázhatatlan események történtek.


Ugorjunk vissza a www.ufo.net oldalra, ahol izgalmas grafikával hívja fel magára a figyelmet az Other Side elnevezésu Web oldal. A http://www.sci.fi/~omu/. A sok érdekesség közül mindenképpen figyelemre méltó a tíz leghíresebb ufó észlelés leírása és a híres roswell-i ufó baleset során rögzített hanganyagok pontos tartalma. A további barangoláshoz lépjünk ismét vissza az ufó Net oldalára, ahol egy külön hivatkozást követve (Ufó Pictures) olyan fényképeket láthatunk, amelyek azonosítatlan repülo objektumokat ábrázolnak. Az Ufó Net oldalának vége felé a Cool Alien Site logója csalogat további kalandokra. Ugorjunk tehát a http://users.southeast.net/~hilander/ címre! Ha a böngészonk és a modemünk átviteli sebessége megengedi, káprázatos oldalra kerülünk. Itt minden mozog, vibrál, zenél és persze ezek a dinamikus objektumok mind egy-egy hivatkozást takarnak. Válasszuk ki az Ufó elnevezésut, hogy huek maradjunk eredeti úti célunkhoz. A link a Journey Into the Unknown http://users.southeast.net/~hilander/AJourneyIntotheUnknown.html oldalra vezet. Aki szereti az ismeretlen és misztikus dolgokat, bizony sok idot eltölthet itt. Böngészhet a híres televízió sorozat, az X-akták nálunk még nem vetített epizódjai között http://www.thex-files.com/episode.htm, vagy akár örökbe is fogadhat egy égi látogatót az Adopt an alien at Aliens Page! http://members.tripod.com/~alienship/ oldalon. Az X-akták mintájára létezik egy X-Paper elnevezésu hely is, ahol a TV sorozatban nem szereplo, de valódi történetek szerepelnek, mint például az Area51 nevu, titkos amerikai katonai kutatóbázisról rendelkezésre álló információk. http://www.geocities.com/Area51/2141/index.html


Ugorjunk ismét vissza a Journey Into the Unknown http://users.southeast.net/~hilander/AJourneyIntotheUnknown.html oldalra és akinek még engedi a telefonszámlája az kukkantson be az UFÓ Hot Links!!, az UFOINFO Home Page vagy az Electronic Overlap's UFO & Conspiracy Connection oldalakra. Ennyi minden láttán még az is hinni kezdi, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban (vagy talán a földön sem), aki eddig csak nevetett az idegenekrol szóló történeteken. Még azt is megtudhatjuk, hogy lakóhelyünk közelében van-e ufó leszálló pálya, ha megnézzük az Alien landing map http://www.alienmap.com/landing.cgi oldalt. Vigyázat! A figyelmeztetés ellenére tiltott területre tévedtünk http://www.alienmap.com/prohibited.html és az idegenek (vagy valamelyik Webmester) máris figyelnek bennünket. Errol mi magunk is meggyozodhetünk, hiszen az Total Human Beings Examined oldalon a saját adatainkat láthatjuk viszont, elolvashatjuk, hogy melyik hálózatból, milyen IP címrol és milyen böngészo szoftverrel jutottunk erre a titkos oldalra. Ijedtünkben nyomjuk meg sokszor a visszalépés gombját, amíg ismét a Journey Into the Unknown http://users.southeast.net/~hilander/AJourneyIntotheUnknown.html oldalra nem jutunk.


Ha kifújtuk magunkat, cseréljük vissza a szerepet és ismét mi legyünk a megfigyelok, és az ufó-k a megfigyeltek. Ehhez minden információt megtalálunk az UFOINFO & UFO ROUNDUP http://www.digiserve.com/ufoinfo/ lapon. Igazán figyelemre méltó és boséges adatbázist találhatunk itt is. Persze a hivatkozások közül itt sem hiányozhatnak a klasszikus témák: a Roswell-i ufó baleset, és az állítólagos idegenek vizsgálatának lélegzetelállító képei http://www.rt66.com/~roswell, vagy a rejtélyes 51-es körzet leírása, egyedülálló szovjet muhold felvételekkel tarkítva. Nemcsak régebben történtek titokzatos esetek. Az UFO mystery man surfaces lapon http://www.ee.fit.edu/users/lpinto/Roswell/redhead.shtml egy idén nyári keltezésu hírt olvashatunk arról, hogy egy floridai lakos minden bizonnyal földön kívüli. És a nyár talán legnagyobb szenzációja, a Mars expedíció is itt kapott helyet http://www.ee.fit.edu/users/lpinto/Mars/sec-mars.html
Ez azonban már egy másik kalandozás kezdete lehet.


Akik követték „céltalan” barangolásunkat, sok érdekes és hasznos adatra, képre, történetre bukkanhattak és valószínuleg számos meglátogatott Web oldal URL címe bekerült a böngészo program kedvenc helyei vagy könyvjelzoi közé.