Follow Me!
Boldog újévet!
Indítsa ismét egy aktualitás céltalan bolyongásunkat! A HotBot (
www.hotbot.com)keresõ szervernek adjuk feladatul az újévvel kapcsolatos oldalak megtalálását. Az eredmény: 56761 hivatkozás! Ne ijedjen meg senki, nem fogjuk mindet végigjárni. Azonban mindjárt az elsõk között találunk egy érdekeset. A New Years Eve on the Web (http://www.mtp.semi.harris.com/newyear.html) oldal szerpentin esõvel köszönti a látogatókat és az újévet. Sok érdekes linket találunk itt, amelyek mindegyike az új, vagy az elmúlt évhez kapcsolódik. A visszatekintések még az 1996-os évre vonatkoznak, hiszen az idei még tart. A CNN - 1996 Year in Review (http://cnn.com/EVENTS/1996/year.in.review/) sok minden mellett, az év tíz leghíresebb, hírhedtebb eseményét idézi fel. Többek között az orosz és amerikai választások, az atlantai olimpia, vagy a TWA 800-as katasztrófájának képeit, elemzéseit láthatjuk ezeken a lapokon. A mérlegkészítés másik fajtáját végezte el a Time magazin. A Best of 96 (http://pathfinder.com/time/bestof1996/index.html) kategóriánként gyûjti össze az érdekességeket. Így megtudhatjuk mi volt a legjobb koncert, mozifilm, könyv, színházi elõadás, Web oldal vagy sport teljesítmény. Ha innen visszamegyünk a New Years Eve on the Web (http://www.mtp.semi.harris.com/newyear.html) címre, találunk egy olyan linket, ahol élõ közvetítésben láthatjuk majd, hogyan zajlik a szilveszter éjszaka a Times Square-en. A Welcome to the Times Square Online (http://www.times-square.org/) egy Web kamera képét közvetíti, így részesei lehetünk egy igazi amerikai óév búcsúztatásnak.
Ha innen visszatérünk a kiindulási pontunkhoz, a HotBot további találatai közül izgalmasnak ígérkezik a Millennium home page (
http://www.2000.com/index.html), amely már nem a következõ, hanem egyenesen a 2000. évbe repít. Hatalmas számokból kirakott mutató jelzi, hány nap van még hátra az ezredfordulóig. Külön oldal foglalkozik azzal, hogy valójában mikor is ünnepelhetjük a következõ évezredet, 2000. vagy 2001. január elsején. A kétezredik év bõvelkedni fog rendkívüli eseményekben. Ezek állandóan bõvülõ listáját a http://www.2000.com/events.html címen láthatjuk. Az események között kiemelt helyen szerepel a kétezredik év számítástechnikai bombája (http://www.year2000.com/). Cikkek, tanulmányok és az ezekkel kapcsolatos linkek hatalmas listája tárul elénk. Úgy tûnik, sokan megoldhatatlan gondokat, és ismét sokan rendkívüli üzleteket látnak ebben a problémában. Az ezredforduló másik nagy eseménye a Sydneyben megrendezendõ olimpiai játékok lesznek. Már most mûködik a hivatalos Internet-hely (http://www.sydney.olympic.org/), ahonnan minden fontos adatot megtudhatunk. Többek között azt is, hogy az olimpia kezdetéig egy több éves mûvészeti fesztivál is zajlik, amely idén a The festival of the dreaming (http://www.sydney.olympic.org/dreaming/unshock/index.htm) címet viseli. Visszatérve a millenniumi oldalhoz (http://www.2000.com/index.html) egy hivatkozást követve (http://2000travel.com/7_Wonders.htm) megnézhetjük az elmúlt kétezer év csodáit, többek között a világ hét csodájának tartott építményeket. Ha már sétáltunk az Föld különbözõ pontjain, induljunk egy virtuális sétára az idõben. A http://physics.nist.gov/GenInt/Time/ancient.html oldalon mindent megtalálunk, ami az idõszámítással kapcsolatos. Az õsi naptárak, régi órák után következik a forradalom az idõmérésben, majd az atomórák. Ez utóbbiak segítségével mindig pontosan tudhatjuk mennyi az idõ, így például azt is, mikor kell abbahagyni a mai barangolást, és koccintani a pezsgõspohárral 1999-ra.